Hala hesabınız yok mu? Hesap açmak için tıklayın.
               
Ana Sayfa   Kentte Yaşam   Kültür Sanat   Yeme İçme   Oyunlar   Konuk Defteri  

Abdülhamid Düşerken


Abdülhamid Düşerken, İkinci Meşrutiyet'in hazırlanış sürecini, dönemin tüm siyasal gelişmelerini, o yıllarda yaşanan bir aşk ilişkisi çerçevesine anlatıyor.

Mesleğinde başarı kazanmış, Osmanlı İmparatorluğu'nun demokratikleşme mücadelesinde ön saflarda yer almış, İttihat ve Terakki Cemiyeti yöneticilerinden Binbaşı Şefik'in bir nazır kızına ve iktidara sevdalanma öyküsü etrafında gelişiyor.

Filmler sayfalarımızın geliştirilmesi ve güncellenmesi için bizimle gönüllü çalışmak isteyen arkadaşlar bilgi@agbursa.com adresinden bizimle temasa geçebilirler.



Bu film hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu formu doldurarak, izlenimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz...

Adınız:

E-posta:

Kaç yıldız verirsiniz?
* * * * *

Yorumlarınız:

Resimde gördüğünüz karakterleri girin:
Yalnızca gerçek insanlar!

İzleyenler ne demiş?


***fatma behiye biçer - behiyebu@yahoo.com - 2003-05-03

Filmi izlerken aktörler geçit yapıyormuş gibi bir izlenime katıldım. En ufak bir rol bile yüzlerine her gün aşina olduğumuz kişilrce oynanmış olması filmin tarihle olan bağlantısını koparmış. Ayrıca repliklerde "özenle seçilen" sözcükler (çıldırmış olmalı, işini biliyor) bırakın o günün resmi makamlarında kullanılmasını insanların bile lugatında bulunduğunu sanmıyorum.


*hakan - esrarengizim@nerede.com - 2003-05-01

Şahsen bir tarihci olarak yorumluycak oluram. Gerçeklere bağlılık açısından on üzerinden 5 yani pek iyi değil. Bir tane söyliyeyim; Abdülhamithan sigara içiyor ve batı tarzı klasik müzik dinliyor gösteriliyor. Sigara olayı kendi günlüğünde deolduğu gibi içmiştir ama hayatının kısa bir döneminde ve asla yaşlılık yıllarında yani filmdeki gibi hal edidiğ sırada deği. Diğer husus da; İslamiyete göre bildiğim kadarıyla bu tür müzikler meşru değil. nasıl olurda müslümanların başı olan birisi, halife bu haramı işleyebilir????


erol tan - @eol.kahkaha.com - 2003-04-26

meltem cumbul gibi sonradan görme bir kadının yılların tarık akanını ikinci plana atması fılmln kalıtesıne golge düşürmüştr


*Mesude - kervanda@yahoo.com - 2003-04-26

Filmi akıcı ,heyecan verici ancak mesaj vermesi açısından zayıf buldum. Ayrıca çok basit kronolojik hatalar vardı. Mesela İttihat ve Terakki Cemiyetinin elindeki Türk bayrakları beni çok şaşırttı ve güldürdü. Film hazırlanırken bu bayrakların kullanılması için çok erken olduğu kimsenin dikkatini çekmedi mi? Ortada Cumhuriyet yok, bu ne bayrağıdır böyle? Bir de filmde zihnime takılan ve bana çok antipatik gelen bir cümle vardı.O da Müjdat Gezen'in Karagöz oyunu oynattıgı sahnede sarfettiği "Nedir her devirde bunlardan çektiğimiz" cümlesi..Kimi kastediyor anlamadım; dar görüşlü insanları mı, yoksa Müslümanları mı?!? Mesude


*DENİZ - @ - 2003-04-22

Genel olarak güzel bir film ama seslendirmesi iyi yapılmamış bence.

Haftanın Filmleri

Gelecek Program

Sinema Arşivi


Yönetmen:
Ziya Öztan

Oyuncular:
Halil Ergün, Meltem Cumbul, Mehmet Kurtuluş, Tarık Akan, Memet Ali Alabora, Fikret Kuşkan, Müjdat Gezen, Erdal Özyağcılar, Haluk Kurdoğlu, Çetin Öner, Savaş Dinçel, Cüneyt Türel, Nur Sürer, Nedim Saban, Güven Kıraç, İpek Tenolcay, Cezmi Baskın...

Senaryo:
Ziya Öztan

Müzik:
Timur Selçuk

Görüntü yönetmeni:
Colin Mounier

Yapım:
2002 Türkiye

Dağıtım:
UIP

Süre:
110 Dakika

Tür:
Tarihi drama